Vesti 18.03.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra 19. marta, u Gajdobri u periodu od 9 do 14 časova bez struje će ostati ulica Jovana Dučića. U slučaju vremenskih neprilika radovi će biti otkazani. Takođe bez struje sutra, 19. marta, u Silbašu od 8:30 do 14 časova povremeno pojedinačne ulice u celom naselju. Dužina isključenja zavisi od obima posla.

Ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i ove nedelje će prikupljati krv na više lokacija širom Vojvodine. Krv će se prikupljati u petak, 22. marta u Domu kulture u Mladenovu od 8 do 11 časova.

Opština Bačka Palanka je obaveštena aktom MUP Republike Srbije – Sektora za vanredne situacije – Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu od 13. marta ove godine, a u skladu sa obavezama proisteklim iz akta Sektora za vanredne situacije od 08. marta prošle godine i člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, koje se odnose na preduzimanje adekvatnih mera za održavanje sistema za javno uzbunjivanje u ispravnom stanju. S tim u vezi obaveštava se stanovništvo na teritoriji opštine Bačka Palanka da je za dan 20. mart tačno u 12:00 časova predviđeno oglašavanje sirena za javno uzbunjivanje na području celog Južnobačkog upravnog okruga, pa i na teritoriji opštine Bačka Palanka emitovanjem signala jednoličnog tona u trajanju od 60 sekundi (znak za PRESTANAK OPASNOSTI).

U Svečanoj sali Muzeja grada u subotu 23. marta sa početkom u 17.00 časova biće održana promocija knjige „OTKUCAJ MOJE SENKE“ Slobodana Mićića. Program promocije pratiće muzički nastup Stefana Jančića, pijaniste. Sav prihod ostvaren  na događaju će biti iskorišćen u humanitarne svrhe.

U dogovoru sa Savezom amatera Vojvodine ove godine je Ustanova Kulturni centar Bačka Palanka organizator Opštinske smotre recitatora. Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ biće održana u subotu, 23. marta u 10.00 časova u sali Muzeja grada.

U okviru 25. kola Druge lige Srbije, ovog vikenda, košarkaši Hercegovca bili su domaćini ekipi Klika iz Arilja. Konačan rezultat Hercegovac – Klik 81:66 (24:13, 22:16, 19:23, 16:14). Ubedljiva pobeda Hercegovca. U sledećem, 26. kolu, koje je na programu narednog vikenda, Hercegovac gostuje ekipi “Stara” u Novom Sadu.

Veliki Vaskršnji post, najduži i najznačajniji u pravoslavnoj veri, počinje danas, 18. marta, a završava se praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista, koji se ove godine slavi 5. maja. Prvi dan Vaskršnjeg ili Velikog časnog posta je Čisti ponedeljak, a za pravoslavne vernike sledi sedmica – Čista koja podrazumeva najstroži post, kao i tokom poslednje Stradalne sedmice. Vaskršnji post traje sedam nedelja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima otkrili su 32.151 prekršaj prilikom kontrole 69.285 vozila. Ova akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa merama pojačane kontrole na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Raspored sahrana za ponedeljak, 18. marta, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Vlašić Nikola (1939)

Groblje u Tovariševu

12:00 – Subić Vera (1927)

Groblje u Neštinu

12:00 – Grujić Stojan (1933)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,20 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u slabljenju. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19 stepeni. U Bačkoj Palanci najviša dnevna temperatura do 15 stepeni. Sutra promenljivo oblačno u većem delu zemlje suvo sa sunčanim intervalima. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a najviša dnevna od 10 do 13 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra malo i umereno oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 11 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.