Vesti 14.03.

Konačna rang lista penzionera, koji će biti upućeni na oporavak u banje, a shodno ranije objavljenim rokovima u vezi sa rehabilitacijom o trošku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), trebalo bi danas da bude objavljena. Očekuje se da će prvi penzioneri na oporavak u banje biti upućeni krajem marta, a predviđeno je da na rehabilitaciju ode 21.500 korisnika Fonda PIO, što je najveći broj do sada. Posle objavljivanju konačne rang-liste, Fond PIO će slati pisana obaveštenja korisnicima da su ostvarili pravo na rehabilitaciju, kao i obaveštenja o spisku oblasti iz kojih se pruža rehabilitacija i specifikaciji usluga koje će im biti pružene a istovremeno će rehabilitacionim centrima dostavljati spiskove korisnika koji su ostvarili pravo na oporavak.

Probna mala matura zakazana je za 22. i 23. mart. Rešavaće se tri testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i predmeta po izboru. Predviđeno je da učenici test iz matematike polažu 22. marta od 12 do 14 sati, dok će se test iz maternjeg i predmeta po izboru polagati 23. marta od 9 do 11 sati, odnosno od 11:30 do 13.30 sati. Sa rezultatima probnog ispita biće upoznati učenici i roditelji, a nakon probe male mature učenici će imati priliku da se predomisle i promene izborni predmet. To će moći da učine od 8. do 11. aprila u svojim osnovnim školama. Pravu malu maturu osmaci će polagati 17, 18. i 19. juna.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M.P. (1984), iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio tri krivična dela teška krađa. Sumnja se da je on, u proteklih nekoliko dana, provalio u tri kuće na području Bačke Palanke i ukrao iz njih nakit. M. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u nedelju 17. marta, u Gajdobri u periodu od 9 do 10 časova, bez struje će ostati ulice Alekse Šantića, Radnička, Svetozara Miletića, Petra Drapšina od “Lovca” do Hercegovačke i Nova ulica. U slučaju vremenskih neprilika radovi će biti otkazani.

Promocija knjige Helene Radanović “Moje slatke čarolije” biće održana u Narodnoj biblioteci “Veljko Petrović. Promocija će se održati u Galeriji Biblioteke u utorak, 19. marta, sa početkom u 19,00 časova.

U Gradskom bioskopu 15. marta od 16.00 časova biće prikazan animirani film „KUNG FU PANDA 4“ sinhronizovan na srpski jezik. U Gradskom bioskopu 14. i 15. marta od 18.00 i 20.00 časova biće prikazan novi domaći film „JORGOVANI“. Reditelj romantične komedije „Jorgovani“ je Siniša Cvetić, dok scenario potpisuje David Jakovljević koji se i sam pojavljuje u filmu. Cena ulaznice je 400 dinara i moći će da se kupi na blagajni bioskopa 14. marta od 17.00 časova.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 76 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 lice izgubilo život, a povređeno je 27 učesnika u saobraćaju. Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 11. do 17. marta, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, kako od strane vozača tako i od strane svih putnika u vozilu, kao i kontrolu da li se deca u vozilu prevoze u skladu sa propisima. Za dva dana akcije sankcionisano je skoro 3000 vozača i putnika zbog ne korišćenja sigurnosnog pojasa u toku vožnje i više od 100 vozača koji nisu prevozili decu na propisan način.

Raspored sahrana za četvrtak, 14. marta, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Stupar Anđa (1940)

Groblje u Tovariševu

12:00 – Radić Živojin (1948)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,19 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana umereno oblačno vreme. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 stepeni. U Bačkoj Palanci promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 15 stepeni. Sutra promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša tek ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 0 do 7, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 17 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.