Vesti 06.03.

U Gajdobri i Novoj Gajdobri postavljene su dve eko česme. Radove vredne 8.039.400,00 dinara, sa PDV-om, izvelo je JKP “Komunalprojekt” iz Bačke Palanke. U Gajdobri je izgrađen montažni objekat za eko česmu sa uređajem za tehnološku pripremu vode. Investicije je vredna 5.344.800,00 dinara. U Novoj Gajdobri uređaj za tehnološku pripremu vode instaliran je u već postojeći objekat – javnu česmu. Vrednost investicije u naselju Nova Gajdobra je 2.694.600,00 dinara. Kapacitet obe eko česme je 500 litara na sat, a tehnološki postupak kondicioniranja pijaće vode sastoji se od trostepene mikrofiltracije i membranske filtracije – nanofiltracije. Puštanju u rad eko-česama prisustvovao je i predsednik opštine Bačka Palanka.

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnica za laka električna vozila stupio je juče na snagu, a svi koji poseduju laka električna vozila moći će da zatraže nalepnicu za registraciju koja će trajati do 15. juna ove godine. U Službenom glasniku je objavljeno da nakon 15. juna u saobraćaju neće moći da učestvuju laka električna vozila na kojima nije postavljena nalepnica. Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila sadrži detaljna upustva, kao i izgled nalepnice. Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja su navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja abs.gov.rs.

U Gradskom bioskopu biće odigrana pozorišna predstava “Svađa, krađa itd.” u petak, 8. marta od 20 časova, u izvođenju Kulturnog centra Bačka Palanka. Autor teksta ove komedije zabune je Miroljub Nedović Riki. Režiju potpisuje Nenad Erečković. Igraju: Gordana Holok, Ivana Tankosić, Jovanka A. Vlahović, Nenad Erečković, Živko Živković i Nemanja Radovanov. Ulaz je slobodan.

Kadeti KK “Feniks” 2008. godište su gostovali u Banatskom Karađorđevu. Od samog početka su pokazali su da su kvalitetnija ekipa, Feniks pobeđuje ubedljivo sa 41:105. Pioniri 2010. godište su dočekali ekipu KK „Apatin“. Veoma uzbudljiva i neizvesna utakmica od početka do samog kraja. Posle velike borbe Feniks ipak gubi rezultatom 87:89.

Prethodnog dana u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginulo je 1 lice, dok je povređeno 37 učesnika u saobraćaju. Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginuo 21 pešak, od kojih su 4 poginula u saobraćajnim nezgodama na pešačkim prelazima i 1 u zoni škole. Kako bi se unapredila bezbednost pešaka, Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače motornih vozila da povećaju opreznost, u prvom redu u zonama pešačkih prelaza. Istovremeno apeluje se i na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način. Podseća se i da pešaci noću i u uslovima smanjene vidljivosti na putevima van naselja moraju nositi svetloodbojni prsluk ili drugu reflektujuću materiju, kako bi vozači mogli blagovremeno da ih uoče.

Raspored sahrana za sredu, 06. mart, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Savić Božidar (1950)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,18 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme mestimično sa kišom. Više padavina očekuje se uveče i tokom noći na jugozapadu i zapadu zemlje. Vetar slab promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana promenljivo oblačno, biće i sunca i oblaka, tremperatura do 16 stepeni. Sutra oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Na planinama će padati sneg. Vetar slab do umeren severni, a na jugu jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 6, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci oblačno, svežije, moguća je slaba kiša, temperatura do 9 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.