Vesti 28.02.

U centru Bačke Palanke, u okviru akcije ozelenjavanja „Za šumu u tvom kraju“, kompanije DDOR osiguranje, danas je posađeno 13 novih platana. „Ova inicijativa ističe snagu individualnih delovanja, koja, kada se udruže, prave značajnu razliku u napretku društva. Veliko mi je zadovoljstvo što će Bačka Palanka biti obogaćena sa 13 novih platana, a posebno me raduje što su naši klijenti prepoznali važnost akcije “Za šumu u tvom kraju” koju sprovodi DDOR osiguranje”, istakla je direktorka filijale DDOR-a u Bačkoj Palanci Gordana Vlaisavljević. Ona je dodala da je Bačka Palanka četvrto mesto od odabranih sedam u ovom novom ciklusu ozelenjavanja, što je divno, jer zajedno gradimo kvalitetniju i zdraviju okolinu za sve nas.

Prvi poziv za podnošenje zahteva radi odobravanja projekta za IPARD podsticaje za investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada, u okviru IPARD 3 programa raspisan je, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede i navelo da se zahtevi mogu podnositi do 24. maja. Novac po ovom konkursu se može dobiti za izgradnju objekata, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, sadnog materijala voća, nabavku opreme, izgradnju objekata, odnosno investicija u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada. Zainteresovani više detalja mogu naći na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava da će danas, 28. februara, u periodu od 08:00-14:00 časova zbog radova na sanaciji čvorišta vodovodno distributivne mraže doći do isključenja vode u sledećim ulicama: Kralja Petra Prvog od Ulice Žarka Zrenjanina do Ulice Milana Kurepe, parna strana, Akademika Milana Kurepe od Kralja Petra Prvog do Jugoslovenske armije.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra će u Novoj Gajdobri, bez struje povremeno u periodu od 9 do 14 časova, ostati ulica Žarka Zrenjanina od Školske do Železničke i ulica Karađorđeva od Školske do Železničke.

Treće međunarodno pijanističko takmičenje „PAART INTERNATIONAL PIANO COMPETITION“ održaće se 3. marta u Koncertnoj sali Muzeja grada sa početkom u 9.00 časova u organizaciji Ustanove Kulturni centar Bačka Palanka i Centra za kulturnu, obrazovnu i umetničku inicijativu „PaArt“. Istog dana uveče biće održan koncert najboljih učesnika i proglašenje laureata takmičenja.

Povodom predstojećeg praznika Dana žena 8. marta, Savet za rodnu ravnopravnost SO Bačka Palanka, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bačka Palanka, organizuje književno-poetsko veče sa književnicom Mirjanom Bobić Mojsilović. Književno-poetsko veče će biti održno u četvrtak, 29. februara u Muzeju grada sa početkom u 19:00 časova. Ulaz je slobodan.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodile su se 64 saobraćajne nezgode, u kojima je povređen 41 učesnik u saobraćaju. Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da i od početka ove godine postoji problem stradanja vozača i putnika u vozilima zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Saobraćajna policija nastaviće sa kontinuiranim merama u kontroli saobraćaja kako bi se rešio navedeni problem, a apeluje se na sve građane da pojas koriste i na prednjim i na zadnjim sedištima.

Raspored sahrana za sredu, 28. februara, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Pilipović Mileva (1939)

13:00 – Peči Stevan (1945)

Groblje u Čelarevu

13:00 – Šepa Vladimir (1940)

Groblje u Gajdobri

13:00 – Antelj Verica (1951)

14:00 – Vuković Božidar (1951)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,19 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana malo do umereno oblačno i suvo vreme. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20 stepeni. U Bačkoj Palanci najviša dnevna temperatura do 20 stepeni. Sutra umereno do potpuno oblačno i toplo vreme, na severu uglavnom suvo, u ostalim predelima ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno vreme, temperatura do 18 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.