Vesti 21.02.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži sutra, 22. februara, doći će do prekida isporuke električne energije u Bačkoj Palanci u periodu od 9 do 13 časova u sledećim ulicama: Cara Lazara od Gundulićeve do kraja prema Čelarevu, Čelarevska, Kosovska od Svetozara Markovića do kućnih brojeva 16 i 11, Svetozara Markovića od Kralja Petra Prvog do Kosovske, Đorđa Zličića, Alekse Šantića, Sonje Marinković, Zmaj Jovina od Jugoslovenske Armije do Cara Lazara, Kralja Petra Prvog parna strana od Zmaj Jovine do Svetozara Markovića i Kralja Petra Prvog neparna strana od Gundulićeve do Svetozara Markovića. LIDL, SPIDTREJD, Poslovni objekti na uglu Zmaj Jovine i Kralja Petra, Granični prelaz MOST, Sportska Hala, Bazeni i Čarda i objekti kod Tikvare.

Danas je počela isplata redovna novčana naknada nezaposlenim licima za januar ove godine, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Isplata će biti izvršena preko banke Poštanska štedionica. Kako se navodi, privremena novčana naknada za januar 2024. licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, biće isplaćena sutra, 22. februara.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” najavilo je obustavu saobraćaja na deonicama puta Bač-Deronje i Bački Petrovac – Rumenka. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Saobraćaj je obustavljen do 31. marta, zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta I B reda broj 12, od ulaza u naseljeno mesto Deronje do raskrsnice državnih puteva I B reda broj 12 i II A reda broj 112, u Baču.

Povodom predstojećeg praznika žena 8. marta, Savet za rodnu ravnopravnost SO Bačka Palanka, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bačka Palanka, organizuje književno-poetsko veče sa književnicom Mirjanom Bobić Mojsilović. Književno-poetsko veče će biti održno u četvrtak, 29. februara u Muzeju grada sa početkom u 19:00 časova. Ulaz je slobodan.

Tokom prethodne nedelje, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginulo je 4, dok je povređeno 229 učesnika u saobraćaju. U periodu od 19. do 25. februara ove godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) biće sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Raspored sahrana za sredu, 21. februara, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Groblje u Čelarevu

12:00 – Mrđa Božo (1942)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,19 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme, sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren. Najviša dnevna temperatura od 10 do 14 stepeni. U Bačkoj Palanci temperatura do 13 stepeni. Sutra promenljivo oblačno i toplije vreme sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak južnih pravaca. Jutarnja temperatura od -2 do 6, a najviša dnevna od 13 do 18 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 17 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.