Vesti 19.02.

Opština Bačka Palanka dobila je 162,9 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja APV za nastavak radova na uređenju centralne pešačke zone. U pitanju je druga faza radova, koji su počeli u decembru prošle godine. Uređuju se ulice Kralja Petra Prvog, Jugoslovenske armije, Trg bratstva i jedinstva, zatim pešačke površine i parking prostor ispred „TC Elit“ i trg ispred Erste banke u ulici Kralja Petra Prvog i u ulici Đure Jakšića i ulica Akademika Milana Kurepe. Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić i zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski. Lačanski je nakon potpisivanja ugovora istakao da je u pitanju prva sanacija centralne pešačke zone od njene izgradnje. On je naglasio da uređenje centra ima svoju estetsku, ali i ekonomsku komponentu. Ukupna vrednost radova je 324,9 miliona dinara, a ceo projekat se finansira preko Uprave za kapitalna ulaganja APV, koja je i prošle godine odobrila sumu od 162 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 240 kalendarskih dana.

Preduzeće „Novi Sad-Gas“ DOO poslalo je, uz račune, svojim korisnicima saopštenje u kom skreće pažnju na pozive koji su dobili građani na teritoriji opštine Bačka Palanka i Novog Sada. “Želimo da vam skrenemo pažnju na pozive koji se upućuju građanima i potrošačima „Novi Sad-Gas“-a, a u vezi nuđenja usluge servisiranja gasnih kotlova i opreme, da preduzeće „Novi Sad-Gas“ d.o.o. nema nikakve veze sa pomenutom akcijom kao i da sumnjamo u verodostojnost nuđene usluge usred grejne sezone”, navodi se u saopštenju. Dalje je pojašnjeno da se pozivi upućuju od strane preduzeća iz Beograda, „koje nije ovlašćeni serviser bilo kog od renomiranih prozvođača gasnih kotlova, niti ima bilo kakve veze sa preduzećem „Novi Sad-Gas’ d.o.o“.

U Muzeju grada od 21. februara do 20. marta biće postavljena velika retrospektivna izložba slika Nenada Vujnovića Nješa, slikara iz Odžaka. Sa ovom izložbom Nješ obeležava 50 godina svog slikarskog rada. Biće izloženo 70 slika koje će obuhvatiti ceo period rada. Nješ je slikar poznat po bogatstvu ideja i kombinacije tehnika. Svečano otvaranje izložbe biće održano u sredu, 21. februara u 12.30 časova.

U okviru Prve lige Banka Poštanska Štedionica, u petak 16. februara, odbojkašice Panonije izgubile su na svom terenu od OK “Takovo” Gornji Milanovac, rezultatom 2:3.”Utakmica koja nam je bila bitna, nažalost nismo uspeli da prelomimo u našu korist. Igra kao igra nije bila loša, ima mesta za napredak koji moramo da napravimo u narednim nedeljama”, izjavio je Denis Mehić trener Panonije. Sledeću utakmicu Panonija igra u Užicu, protiv ekipe Jedinstva, koja je prva u grupi.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 19. do 25. februara, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Raspored sahrana za ponedeljak, 19. februara, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Karanović Marija (1928)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,17 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Prolazno naoblačenje će krajem dana i u toku noći zahvatiti veći deo zemlje, uslovljavajući slabu kišu, uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren južnih pravaca, uveče i tokom noći u skretanju na zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 14 stepeni. Do kraja dana u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 14 stepeni. Sutra umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, dok je u višim planinskim predelima moguć slab sneg. Na severu suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a najviša dnevna od 10 do 14 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno vreme, sa sunčanim periodima, temperatura do 13 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.