Vesti 26.01.

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije Jelena Tanasković rekla je da se priprema uredba koja će regulisati mogućnost da se na pumpi preuzme odjednom celokupna količina dizela po subvencionisanim cenama, umesto da kupovina kao do sada bude ograničena na 100 litara dnevno. Ona je, gostujući na TV Prva, rekla da je Ministarstvo postavilo sedam ciljeva do 2027. godine, a to su održiva, konkurentna, produktiva poljoprivreda, fokus na stočarstvu, završetak digitalizacije i podrška poljoprivrednicima koja će rasti iz godine u godinu i pratiti rast troškova proizvodnje.

Kompanija “Coca-cola” donirala je novac Crvenom krstu Srbije koji je obezbedio 900 paketa hrane. U Crveni krst Bačka Palanka pristiglo je 40 paketa koji su podeljeni porodicama samohranih roditelja sa jednim ili više dece. Paketi su sadržali osnovne životne namirnice, stoji u saopštenju Crvenog ksta Bačka Palanka. U saopštenju Crvenog krsta ističu da su spisak samohranih roditelja i hraniteljskih porodica dobili od opštinskog Centra za socijalni rad Bačka Palanka.

Objavljene su nove cene goriva koje važe danas od 15 časova. Litar evrodizela na pumpama u Srbiji koštaće 198 dinara. Litar benzina evropremijum BMB biće 178 dinara. Poredeći sa cenom goriva od prošle nedelje, dizel i benzin su poskupeli za po dva dinara. Ove cene važiće narednih nedelju dana.

U gradskom bioskopu Vojvodina danas 26. januara, u 20. časova, u Bačkoj Palanci, u organizaciji Crkvene opštine Bačka Palanka, održaće se svečana akademija povodom praznika Svetitelja Save, prvog Arhiepiskopa i Prosvetitelja srpskog. Svetosavsku besedu ove godine proizneće protojerej Slavko Stojisavljević, paroh pri Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Bačkoj Palanci. U programu akademije učestvuju učenici bačkopalanačkih srednjih škola kao i učenici i nastavnici ŠOMO „Stevan Hristić“.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina” moći ćete pročitati: nastavak feljtona “Vremeplov Nedeljnih novina”, najava tradicionalnog “Doručka na Lovrencu”, aktivnosti Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Bačka Palanka, razgovor sa Miletom Ristićem u susret “Kobasicijadi”, izložba Posebne jedinice policije iz Vojvodine, Bačka Palanka sedamnaesti put uzastopno najhumanija sredina u Srbiji za prošlu godinu i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Sutra, 27. januara, u Sportskoj hali “Tikvara“, biće odigran derbi susret prvenstva prve stonoteniske lige Srbije za žene, između domaće „Tikvare“ i Beogradskog „Sparka“. Početak meča je u 13 časova. Ulaz je slobodan.  

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se šezdeset sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno trideset devet, a poginuo je jedan učesnik u saobraćaju. Zbog predstojećeg vikenda, danas i narednih dana na svim važnijim putnim pravcima u zemlji očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, pa Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da budu strpljivi, da poštuju propisano ograničenje brzine i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju nepropisnim preticanjem. Posebno se apeluje na roditelje da svoju decu prevoze na zakonom propisan način, uključujući obavezno korišćenje sigurnosnog pojasa.

Raspored sahrana za petak, 26. januara, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Radonić Vjera (1944)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,18 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana u većem delu zemlje pretežno sunčano vreme. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12 stepeni. Uveče na severu Srbije novo naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći brzo premeštati preko ostalih krajeva. U drugom delu noći u Vojvodini razvedravanje. Do kraja dana u Bačkoj Palanci pretežno sunčano, temperatura do 10 stepeni. Sutra vetrovito sa jakim severozapadnim vetrom, koji će dostizati i udare olujne jačine. Biće promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Mešovite padavine (kiša i sneg) tokom dana očekuju se uglavnom na istoku Srbije, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima. Jutarnja temperatura od -2 do 4, a najviša dnevna od 6 do 10 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, temperatura do 9 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.