Vesti 22.01.

Elektroprivreda Srbije saopštila je da portal “Uvid u račun” ponovo radi i da bezbednost podataka kupaca nije bila ugrožena hakerskim napadom. Kako se navodi u saopštenju, digitalna pretnja ni u jednom trenutku nije ugrozila proces proizvodnje električne energije, niti bezbednost podataka. EPS navodi da su na portalu dostupni računi za decembar 2023. godine, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane Republike Srbije da u periodu od 26. januara od 20.00 časova do 31. januara do 7.00 časova, neće biti omogućen prijem zahteva za izdavanjem ID dokumenata po hitnom postupku, niti će biti omogućeno izdavanje i obnova sertifikata, kao i deblokada PIN-a, zbog planiranog unapređenja i prelaska na novi sistem za personalizaciju ID dokumenata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su M. T. (25), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo razbojništvo. Sumnja se da je on, pre nedelju dana, maskiran, uz pretnju nožem, od radnice jedne zalagaonice u Bačkoj Palanci ukrao novac, u domaćoj i stranoj valuti. Policija je, operativnim radom, identifikovala i pronašla osumnjičenog. M. T. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, 22. janura, u periodu od 9 do 10 časova veći deo ulica u Bačkoj Palanci ostaće bez električne energije. Takođe, danas u periodu od 10:30 do 11 časova bez struje će u Bačkoj Palanci ostati ulica Majevička od k.br.1 do 24, preduzeće Nopal, Radnik, Ciglana Građevinara (Nektar), Vatrogasni Dom, Agrar, Bjeloš, Obrovački Put i Hotel Grand Bagremara. U slučaju vremenskih neprilika radovi će se otkazati.

U Gradskom bioskopu 27. i 28. januara od 18.00 časova biće prikazan animirani film „MAŠA I MEDVED –JOŠ ZABAVNIJE” sinhronizovan na srpski jezik. Takođe 27. i 28. januara od 20.00 časova biće prikazan film „NOSTALGIJA“. Cena ulaznice 300 dinara. U Gradskom bioskopu, 1. i 2. februara od 18.00 i 20.30 časova biće prikazan film „NEDELjA“ koji prati život jednog od najomiljenijih pevača na ovim prostorima Džeja Ramadanovskog. Cena ulaznice 400 dinara.

U Slovačkom domu u Bačkoj Palanci, u subotu, 3. februara, biće održana moto žurka u organizaciji Moto kluba „Danube`s bikers“ i Moto unije Vojvodine. Žurka počinje u 18:00 časova, a nastupiće Paket aranžman i Prljavi Romeo. Ulaz je slobodan, a za sve je obezbeđena hrana.

Raspored sahrana za ponedeljak, 22. januara, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Karanović Draginja (1935)

Groblje u Čelarevu

12:00 – Knežević Dragan  (1949)

Groblje u Tovariševu

12:00 – Milanov Gordana (1939)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,19 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Prema informacijama granične policije, vozila na teretnim terminalima jutros najduže čekaju na prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, i to osam sati. Normalizovan je saobraćaj za putnička vozila na graničnom prelazu Bačka Palanka, kao i za teretna ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, zbog oštećenja mosta na Dunavu. Inače na graničnom prelazu Bačka Palanka za sva vozila, nema dužih zadražavanja.

Do kraja dana pretežno sunčano i hladno vreme. Najviša dnevna temperatura od 2 do 6 stepeni. Uveče na severu i zapadu postepeno naoblačenje, a tokom noći i mešovite padavine, kiša i sneg uz poledicu. Do kraja dana u Bačkoj Palanci pretežno sunčano i hladno, temperatura do 5 stepeni. Sutra umereno do potpuno oblačno vreme mestimično sa slabim i kratkotrajnim mešovitim padavinama, kišom i snegom. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do 0, a najviša od 1 do 8 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci oblačno, moguća je susnežica, temperatura do 6 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.