Vesti 19.01.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 22. janura, u periodu od 9 do 10 časova veći deo ulica u Bačkoj Palanci ostaće bez električne energije. Ulice: I. L. Ribara od od J. Armije do Šafarikove, Dunavska od Jug Bogdana do Ž. Zrenjanina, J. Armije od k.br. 19 i 32 do ugla sa Ž. Zrenjanina, V. Masleše od I. L. Ribara do Dunavske, Orahova, stambene zgrade u Žarka Zrenjanina 70 ( socijalno ) 60, 54, 35 (Belotehna), K. Petra Prvog 26 (Olimp), Živojina Mišića od k.br. 40 i 43  do 107 i 104, Šafarikova od Cara Lazara do Majevičke, Karađorđeva, Rodoljuba Čolakovića od početka do k. br. 32 i 33, Braće Novakov od Ž. Zranjanina do k.br. 43 i 54, Drugo Željezničko Naselje, Branka Radičevića od Radničke do Šafarikove, Žarka Zrenjanina od Cara Lazara pa do pruge, Vašarište, Šumska od Ž. Mišića pa do kraja prema Bagremari, Mihajla Pupina, Stevana Sremca, Radnička, Branka Bajića od pruge pa prema bagremari, Topolska, Semberska, Banatska, Topilska, Užička, Savska, Vukovarska, Petrovačka, Branka Ćopića, Paraćinska, deo Kumanovske, Voćnjak i Limarija Sebastijan. Takođe, isti dan u periodu od 10:30 do 11 časova bez struje će u Bačkoj Palanci ostati ulica Majevička od k.br.1 do 24, preduzeće Nopal, Radnik, Ciglana Građevinara (Nektar), Vatrogasni Dom, Agrar, Bjeloš, Obrovački Put i Hotel Grand Bagremara. U slučaju vremenskih neprilika radovi će se otkazati.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da je potrošnja gasa oko proteklih praznika bila istorijska, da je snabdevanje stabilno, da gasa ima dovoljno. Kako je dodao, cena gasa se neće menjati do 1. maja kada će biti napravljen presek stanja. Bajatović je rekao Tanjugu da Srbija u skladištima ima dovoljno gasa, a da se trenutno snabdevamo iz ruskih i azerbejdžanskih izvora.

Do plaćanja računa za potrošenu električnu energiju za poslednji mesec prošle godine ostalo je više od 10 dana, dostava je već započela, a ovoga puta račun će svi dobiti u papirnoj formi, izjavili su za Dnevnik u Elektroprivredi Srbije, ukazujući da je rok za decembarskog računa plaćanje 29. januar. Razlog za to je problem s uvidom u račune elektronskim putem, preko Portala „Uvid u račun“, te je zbog toga u EPS-u i doneta odluka da se za potrošnju u decembru računi svima dostave na kućne adrese. Na taj način, ukazuju u EPS-u, svim potrošačima/kupcima biće omogućeno da na vreme prime račune za električnu energiju i na vreme izmire svoje finansijske obaveze.

Ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i sledeće sedmice biće na raspolaganju dobrovoljnim davaocima krvi na više lokacija širom Vojvodine. Krv će se prikupljati u ponedeljak, 22. januara, u pozorištu u Pivnicama od 8 do 10 i u biblioteci u Despotovu od 10:30 do 12 časova.

Maksimalne maloprodajne cene dizela i benzina biće za dva dinara više u narednih sedam dana, pa će litar dizela koštati 196 dinara, a benzin 176 dinara, potvrđeno je danas u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine. Nove cene goriva objavljuju se svakog petka i važe do narednog petka u 15.00 časova.

U Gradskom bioskopu 20. i 21. januara od 18.00 časova biće prikazan animirani film „KRCKO ORAŠČIĆ I MAGIČNA FLAUTA“ sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice 300 dinara. 27. i 28. januara od 18.00 časova biće prikazan animirani film „MAŠA I MEDVED –JOŠ ZABAVNIJE” sinhronizovan na srpski jezik. Takođe, 27. i 28. januara od 20.00 časova biće prikazan film „NOSTALGIJA“. Cena ulaznice 300 dinara.

Udruženje Veterana PJ, u utorak, 23. januara, sa početom u 17:00 časova u Muzeju grada, u Bačkoj Palanci, svečano otvara izložbu fotografija: „Posebne jedinice policije iz Vojvodine u zaštiti otadžbine“. Stručni konsultanti izložbe su komadant Posebne jedinice policije, general- potpukovnik Obrad Stevanović, brigadni-general Stojan Konjikovac i pukovnik Miodrag Kapor.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina” moći ćete pročitati: izveštaj sa sednice Opštinskog veća, nastavak feljtona “Vremeplov Nedeljnih novina”, RIK proglasio konačne rezultate parlamentarnih izbora, tekst profesora doktora Predraga M. Vajagića “Sto godina od elektrifikacije Bačke Palanke”, najava bačkopalanačke “Kobasicijade” i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Srpska pravoslavna crkva danas će proslaviti praznik Bogojavljenje, spomen na događaj kada je Sveti Jovan krstio Isusa Hrista u reci Jordanu i objavljivanje Bogočoveka. Posle krštenja, prema predanju, sveti Jovan je video kako se nebo otvara i Duh sveti, kao golub, silazi na Isusa. Taj trenutak predstavlja objavljivanje Bogočoveka i uvođenje Hrista u mesijansku misiju.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 74 saobraćajne nezgode, u kojima je poginulo 5 lica, dok je povređeno 39 učesnika u saobraćaju. Imajući u vidu trenutno nepovoljno stanje bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve građane da budu oprezniji i odgovorniji u saobraćaju. S obzirom da je neprilagođena brzina ubedljivo najčešći uticajni faktor saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, apeluje se na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, povećaju opreznost i da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima i stanju puta, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

Raspored sahrana za petak, 19. januara, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

13:00 – Stanišić Milka (1938)

Groblje u Tovariševu

12:00 – Jovicki Mileva (1931)

13:00 – Dučić Milka (1934)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,21 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana oblačno vreme, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg. Očekuje se i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni. Temperatura u osetnom padu pa će se najviša dnevna temperautura kretati od -1 do 14 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana susnežica, uveče i tokom noći prestanak padavina, temperatura do 2 stepena. Sutra hladno i vetrovito. Na severu Srbije ujutru razvedravanje, tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje ili povećanje snežnog pokrivača. Vetar pre podne umeren i jak severozapadni, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 0 do 4 stepena. Sutra u Bačkoj Palanci pretežno vedro i hladno, temperatura do 2 stepena.

Both comments and pings are currently closed.