Vesti 28.12.

JKP „Komunalprojekt“ obaveštava građane da će za predstojeće novogodišnje i božićne praznike određene službe imati izmenjeno radno vreme. Dežurne službe Fabrike vode za sve hitne intervencije, možete dobiti na telefon 021 751 953. Takođe, dežurna ekipa Gradskog groblja na teren izlazi po pozivu na br. telefona 064/8280439. Smeće se odnosi, kao i svake godine, redovno, po ustaljenom rasporedu. Pijaca radi po redovnom radnom vremenu. Parkiranje će u dane praznika biti besplatno, a to znači da 01., 02. i 07. januara parking se neće naplaćivati. Blagajna tih dana neće raditi, a dugovanja građani mogu da izmire prvi radni dan u sreda 03.januara.

Dom zdravlja “Dr Mladen Stojanović” u vreme novogodišnjih praznika radiće po sledećem rasporedu: U ponedeljak 1. januara Odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece i odraslih dežuraće od 8 do 13 časova. U utorak, 2. januara, Odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece imaće dežurstvo od 8 do 13 časova a Odeljenje za zdravstvenu zaštitu odraslih od 7 do 17 časova. Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu dežuraće 01. januara od od 7 do 17 časova. Centralna apoteka u Bačkoj Palanci, 01. i 02. januara radiće od 8 do 13 časova. U zdravstvenim stanicama /ambulantama i apotekama u selima Pivnice, Gajdobra, Silbaš, Mladenovo i Neštin biće organizovano dežurstvo od 7 do 11 časova, dok će dežurstava u Tovariševu i Čelarevu biti organizovana od 9 do 13 časova. Služba za dijalizu i Služba hitne medicinske pomoći u vreme praznika radiće prema redovnom rasporedu. Kovid ambulanta će raditi od 8 do 12 časova. Prvog dana Božića, 07. januara organizuje se dežurstvo u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu dece (jedna ekipa – lekar i medicinska sestra) od 08:00 do 13:00 časova. Služba hitne medicinske pomoći i Služba za dijalizu rade prema redovnom rasporedu.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava da je zbog sanacije kvara u ulici Živojina Mišića br. 40 u Bačkoj Palanci došlo do prekida vodosnabdevanja u ulici Živojina Mišića parna strana od Ulice Šumska do ulice Žarka Zrenjanina. Prekid vodosnabevanja trajaće do sanacije kvara.

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera povećava sa 5.000 dinara na 10.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine. Prijavljivanje građana za korišćenje vaučera počeće 15. januara 2024. godine na šalterima Pošte Srbije.

Uprava parohije objavila je raspored svetih bogosluženja tokom božićnih praznika u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice i Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja. U petak 05. januara: Jutrenje i Časovi (u Svetojovanovskom hramu) – 07:30, Bdenije (u Pokrovskom hramu) – 18:00 časova. Subota 06. januar: Badnji dan: Sveta Liturgija – 09:00, Večernje – 14:00, Paljenje badnjaka – 14:30 časova. Nedelja 07. januar Božić: Jutrenje bogosluženje – 00:00, Sveta Liturgija – 09:00, Večernje bogosluženje – 18:00 časova.

Narodna biblioteka “Veljko Petrović“ i Klub klasične gitare „Akord“ Bačka Palanka, organizuju 16. po redu Novogodišnji koncert, koji će biti održan 28. i 29. decembra u Galeriji biblioteke sa početkom u 19 časova. Nastupaju: Goran Jović – pesnik i kantautor,  Ryan Donohue – multiinstrumentalista, Đorđe Vuković – rok muzičar, “Štim Srce” –  duet akustičara i pesnici KK Dis Bačka Palanka. Ulaz je slobodan.

U Muzeju grada danas, 28. decembra sa početkom u 19.00 časova biće održan Božićni koncert PRAZNIČNE PRIČE. Nastupiće vokalni ansambl Quadrivia i prijatelji Aleksandar Alić – Perkusije/Frula, Andrej Kukuruzar – Violina i Milan Blanuša – Gitara. Ulaz je slobodan.

Šah klub “Bačka Palanka” i ove godine organizuje Otvoreno prvenstvo grada koje se održava od 26. decembra do 5. januara sledeće godine u klupskim prostorijama. Turnir se neće igrati 31. decembra i 1. januara, a ostalim danima turnir počinje u 18 sati. Igra se devet kola po švajcarskom sistemu parovanja sa tempom igre od po 90 minuta po igraču za celu partiju plus bonifikacija od 30 sekundi za svaki odigrani potez.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodile su se 122 saobraćajne nezgode, u kojima je povređeno 34 lica, a poginula su 2 učesnika u saobraćaju. Za danas su najavljeni povoljni uslovi za odvijanje saobraćaja, ali se na određenim deonicama u jutarnjim i večernjim časovima očekuje pojava magle, zbog čega je neophodno da vozači povećaju opreznost, smanje brzinu kretanja vozila i drže bezbedno odstojanje u odnosu na druga vozila. Zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda sa učešćem pešaka, apeluje se na vozače da u zonama pešačkih prelaza smanje brzinu vozila kako bi mogli bezbedno da se zaustave i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz. Takođe, apeluje se i na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način. Podsećamo i da pešaci noću i u uslovima smanjene vidljivosti na putevima van naselja moraju nositi svetloodbojni prsluk ili drugi reflektujući materijal, kako bi vozači mogli blagovremeno da ih uoče.

Raspored sahrana za četvrtak, 28. decembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Groblje u Karađorđevu

12:00 – Perović Miloš (1962)

Groblje u Tovariševu

12:00 – Spasojević Desanka (1952)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,15 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano vreme. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni.  Najviša dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana pretežno sunčano, temperatura do 12 stepena. Sutra ujutro u nizijama, po kotlinama i dolinama reka magla, koja će se ponegde zadržati i u toku prepodneva. Tokom dana malo i umereno oblačno vreme. Vetar slab, promenljiv, na istoku i umeren, zapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 5, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano, temperatura do 15 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.