Vesti 27.12.

Danas je održana 42. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka. Na dnevnom redu sednice našlo se trinaest tačaka. Između ostalog odbornici su usvojili Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja i Finansijski plan ustanova i organizacija čiji je osnivač Opština Bačka Palanka.

Policijska stanica u Bačkoj Palanci dobila je od opštine Bačka Palanka savremenu opremu za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Opština je nabavila najsavremeniji fotoaparat sa pratećom opremom za uviđaj saobraćajnih nezgoda, zatim skener, kao i uređaj za otkrivanje narkotika u ljudskom organizmu. Opremu vrednu 909.400 dinara uručio je predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica. On je istakao da će uređaji pomoći policijskim službenicima da još kvalitetnije obavljaju svoje dužnosti i rade na poboljšanju bezbednosti građana Bačke Palanke.

Narodna biblioteka “Veljko Petrović“ i Klub klasične gitare „Akord“ Bačka Palanka, organizuju 16. po redu Novogodišnji koncert, koji će biti održan 28. i 29. decembra u Galeriji biblioteke sa početkom u 19 časova. Nastupaju: Goran Jović – pesnik i kantautor, Ryan Donohue – multiinstrumentalista, Đorđe Vuković – rok muzičar, “Štim Srce” –  duet akustičara i pesnici KK “Dis” Bačka Palanka. Ulaz je slobodan.

U Muzeju grada sutra, 28. decembra sa početkom u 19.00 časova biće održan Božićni koncert PRAZNIČNE PRIČE. Nastupiće vokalni ansambl Quadrivia i prijatelji Aleksandar Alić – Perkusije/Frula, Andrej Kukuruzar – Violina i Milan Blanuša – Gitara. Ulaz je slobodan.

Novogodišnja pozorišna predstava za decu „DEDA MRAZ U ZAČARANOJ ŠUMI“ biće odigrana u Gradskom bioskopu u nedelju 31. decembra u 12.00 časova. Ulaz je slobodan.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 107 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno 17, a poginulo je 2 učesnika u saobraćaju. Zbog predstojećih praznika na svim važnijim putnim pravcima biće pojačan intenzitet saobraćaja, uključujući granične prelaze i naplatne stanice, pa Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da budu strpljivi i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem. Imajući u vidu održavanje velikog broja proslava, posebno se skreće pažnja vozačima da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati saobraćaj kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja, a svaki zaustavljeni vozač biće alkotestiran. U prethodnih nedelju dana, više od 1.500 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega je gotovo 300 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama.

Raspored sahrana za sredu, 27. decembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje Bačka Palanka

13:00 – Karas Melanija (1928)

Groblje u Nova Gajdobra

12:00 – Stojanović Jovan (1970)

Groblje u Tovariševu

12:00 – Jovanović Dominika (1951)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,15 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana malo i umereno oblačno vreme sa sunčanim periodima. Vetar uglavnom slab promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 10 do 18 stepeni. Danas u Bačkoj Palanci malo i umereno oblačno, temperatura do 13 stepeni. Sutra ujutro u nizijama, po kotlinama i dolinama reka magla, koja će se ponegde zadržati i u toku prepodneva.Tokom dana pretežno sunčano vreme. Vetar slab do umeren, promenljiv. Jutarnja temperatura od -2 do 5, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci pre podne magla, u drugom delu dana pretežno sunčano, temperatura do 10 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.