Vesti 15.12.

U Srbiji je u ponoć počela izborna tišina uoči republičkih, pokrajinskih, beogradskih i lokalnih izbora, i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, u 20 časova.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je juče, povodom početka kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi“, da je kampanja preventivnog karaktera sa ciljem da se vozačima ukaže na značaj korišćenja zimske opreme na vozilima i na osnove bezbedne vožnje u zimskom periodu kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda. Lakićević je objasnio da će se tokom kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi“ deliti flajeri koji su izrađeni na četiri jezika, a na kojima su navedeni opšti uslovi i preporuke za bezbedno učešće u saobraćaju u zimskim uslovima, uključujući adekvatnu pripremu vozila. Lakićević je naglasio da će poseban akcenat ove kampanje biti usmeren i na pešake.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži sutra, 16. decembra, bez struje će u periodu od 9 do 10 časova u Bačkoj Palanci ostati Dom sportova i Kajak klub na Tikvari i Čarda na Dunavu. U slučaju vremenskih neprilika radovi će se otkazati.

Gorivo u Srbiji od danas je jeftinije. Danas od 15 časova litar evrodizela koštaće 195 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 173 dinara. Poredeći sa cenom goriva od prošle nedelje, dizel i benzin su jeftiniji za po dva dinara.

U Kulturnom centru u Čelarevu, sutra, 16. decembra, od 16 časova, biće održan treći Novogodišnji bazar. Na bazaru će se moći kupiti kolači, novogodišnje dekoracije, ručni radovi i još mnogo toga. Za posetioce biće obezbeđeno kuvano vino i čaj. Biće organizovana i Novogodišnja tombola od 19 časova. Organizator bazara je Kulturni centar mladih KUD “Petar Kočić”.

U Muzeju grada u četvrtak, 21. decembra sa početkom u 20.00 časova biće održan koncert dečijeg hora „Zvonce“ po nazivom „Hajdemo u planine“. Ulaz je slobodan.

Za vikend će biti odigrane utakmice 14. kola Druge muške lige Srbije, za košarkaše. Derbi kola odigraće se u Gajdobri kada u goste KK “Hercegovac” dolazi provoplasirani beogradski Radnički. Ova utakmica biće odigrana sutra, 16. decembra, od 18 časova u sportskoj hali u Gajdobri.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina” moći ćete pročitati: izveštaj sa Skupštine opštine, nastavak feljtona “Vremeplov”, o sanaciji i parternom uređenju centra grada, posle 67 godina OŠ “Sveti Sava” dobila fiskulturnu salu, obeležavanje jubileja 20 godina postojanja KUD “Jovan Dučić” i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 120 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo poginulih, a povređena su 28 učesnika u saobraćaju. Za danas je u većem delu zemlje najavljena kiša, pa Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i vlažnih kolovoza smanje brzinu kretanja vozila i drže bezbedno odstojanje u odnosu na druga vozila. Takođe, na određenim deonicama puteva moguća je pojava magle, zbog čega je neophodno dodatno povećati opreznost kako bi se smanjio rizik nastanka saobraćajne nezgode.

Raspored sahrana za petak 15. decembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje Bačka Palanka

13:00 – Jagodić Milorad (1954)

Groblje u Silbašu

12:00 – Škodak Đurko (1957)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,17 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno oblačno vreme, na severu zemlje suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 stepeni. Do kraja dana u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno i suvo vreme, temperatura do 7 stepeni. Sutra ujutru slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima Srbije sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, a najviša dnevna od 0 do 5 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci malo i umereno oblačno i hladno, temperatura do 5 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.