Vesti 14.12.

Parlamentarni i pokrajinski izbori biće održani u nedelju 17. decembra. Biračka mesta biće otvorena  od 7.00 do 20.00 časova, a građani sa pravom glasa mogu glasati i bez poziva za glasanje, samo uz ličnu kartu. Glasa se tako što se na glasačkom listiću zaokruži redni broj ispred naziva jedne izborne liste. Glasanje je tajno i lično. Slepi, nepismeni i osobe sa invaliditetom imaju pravo da glasaju uz pomoć pomagača koji će popuniti glasački listić na način koji birač odredi. Birači koji su teško bolesni, stariji ili osobe sa invaliditetom mogu da glasaju kod kuće, ako o tome obaveste izbornu komisiju u svojoj opštini od 14 decembra do 11.00 časova ili birački odbor na dan glasanja u nedelju 17. decembra do 11.00 časova.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži sutra, 15. decembra, bez struje će ostati potrošači u Gajdobri, u periodu od 8 do 9 časova i to u sledećim ulicama: Mira Popare od kućnih brojeva 53 i 46 do centra, Dom Kulture, Škola, Mesna Zajednica Nevesinjska od Mire Popare do Sutjeske, Fruškogorska, Crnogorska, Sportska, Sutjeska od Nevesinjske do Vardarske, Blagoja Parovića i deo Hercegovačke, Nevesinjska od  Sutjeske do pruge, Zmaj Jovina i Zelengora. U slučaju vremenskih neprilika radovi će se otkazati.

Na osnovu Lokalnog akcionog plana za Rome u opštini Bačka Palanka u oblasti obrazovanja, raspisan je Konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima romske nacionalne zajednice na teritoriji opštine Bačka Palanka u školskoj 2023/2024 godini. Konkurs je otvoren do 22. decembra a o načinu konkurisanja i neophodnoj dokumentaciji možete se informisati na sajtu opštine Bačka Palanka.

U subotu, 30. decembra, u Silbašu biće održan Humanitarni novogodišnji bazar za Darka Leporisa iz Silbaša, u organizaciji MZ Silbaš i OŠ “Braća Novakov”. Bazar će biti održan u silbaškom parku sa početkom u 16.00 časova.

U Muzeju grada, sutra 15. decembra u 18.00 časova, biće otvorena izložba slika sa 19. Memorijalne likovne kolonije ULS „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke. Kolonija je  održana 1. oktobra ove godine u okviru Barvalovog salaša u Despotovu. Na koloniji su pored članova ULS „Petar Tomić“ učestvovali i gosti iz Bačkog Petrovca, Novog Sada, Vrbasa, Bača, UŽ „Zlatne ruke“ iz Bačke Palanke i UŽ „Tovariševo“ iz Tovariševa.

U Muzeju grada, u četvrtak, 28. decembra, sa početkom u 19.00 časova, biće održan Božićni koncert PRAZNIČNE PRIČE. Nastupiće vokalni ansambl Quadrivia i prijatelji Aleksandar Alić – Perkusije/Frula, Andrej Kukuruzar – Violina i Milan Blanuša – Gitara. Ulaz je slobodan.

Prethodnog dana na putevima u Republici Srbiji dogodilo se 109 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno 33, a poginula su 4 učesnika u saobraćaju. Za danas je u većem delu zemlje najavljena kiša, pa Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i vlažnih kolovoza smanje brzinu kretanja vozila i drže bezbedno odstojanje u odnosu na druga vozila. Takođe, na određenim deonicama puteva moguća je pojava magle, zbog čega je neophodno dodatno povećati opreznost kako bi se smanjio rizik nastanka saobraćajne nezgode.

Raspored sahrana za četvrtak 14. decembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Groblje u Silbašu

13:00 – Mučaji Janko (1961)

Groblje u Čelarevu

12:00 – Petrović Nađa (1935)

13:00 – Kovačević Savka (1951)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,17 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme. U brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje/ povećanje snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura od 7 do 11 stepena. U Bačkoj Palanci do kraja dana pretežno oblačno i suvo vreme, temperatura do 10 stepeni. Sutra promenljivo oblačno vreme, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 6 stepeni, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno vreme, temperatura do 7 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.