Vesti 17.07.

Zbog planiranih radova u elektro mreži sutra 18. jula, bez električne energije od 08:30 do 09:30 u Bačkoj Palanci u ulicama: Cara Lazara od kućnog broja 178 do kraja prema ulici Slobodana Bajića, Čelarevska, Svetozara Markovića od Kosovske do K.P.Prvog, K.P. Prvog od Svetozara Markovića do kućnog broja 179, Kosovska od Svetozara Markovića do kućnog broja 18.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su trojicu meštana, L. D. (1999), D. D. (2002) i Lj. N. (2002), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo teška telesna povreda. Sumnja se da su njih trojica, u subotu (13.07.), u ulici Jugoslovenske armije, nanela teške telesne povrede tridesetjednogodišnjem sugrađaninu. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci, jedan od najstarijih dečijih Festivala u Srbiji, a ove godine održava se od 22. do 25. avgusta, pod sloganom „Metarmofoza“. U sklopu, jubilarnog 30 izdanja festivala, održaće se i radionice za decu i mlade, a Ove godine će biti čak 11 radionica. Prijave za radionicu su otvorene do popunjenja kapaciteta, a broj mesta je ograničen. Prijava se vrši putem linka na sajtu Festivala, a radionice će se održavati u Muzeju grada. U slučaju početka radova na sanaciji krova učesnici će biti obavešteni o novoj lokaciji.

U Gradskom bioskopu od 18. do 20. jula, od 18:00 časova biće prikazan animirani film „Manu munja“ sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice 300 dinara i mogu se kupiti na blagajni bioskopa u danima prikazivanja od 17.00 časova.

Humanitarna izložba slika, u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka i Farbare „Ambijent“, otvorena je u Muzeju grada od ponedeljka 08. jula. Izložene su slike sa likovne kolonije, koja je održana u Viziću na kojoj su učestvovali slikari iz ULS „Petar Tomić“. Sav novac od prodatih slika, biće usmeren za Isidorino lečenje a slike se mogu rezervisati i preuzeti nakon završene izložbe koja traje do kraja jula meseca.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,03 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana veoma toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vetar slab do umeren, u zoni pljuskova pojačan, severni. Maksimalna temperatura 36 stepeni. Preme prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano i veoma toplo, popodne uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni. Jutarnja temperatura 22, u toku dana do 36 stepeni po Celzijusu. U narednim danima za stepen, dva svežije, ali se i dalje zadržava veoma toplo vreme.

Both comments and pings are currently closed.