Vesti 16.07.

Danas je održana druga sednica Opštinskog veća, prema dnevnom redu utvrđeni su predlozi Rešenja o ispravci tehničke greške u Planu generalne regulacije nekoliko naseljenih mesta u našoj opštini i u gradu Bačka Palanka, kao i predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije naselja Obrovac. Svi ovi predlozi idu u dalju skupštinsku proceduru, tačnije na eventualno usvajanje na narednoj sednici Skupštine opštine Bačka Palanka.

Letnja škola Crvenog krsta, ispratila je još jednu grupu dece koja je boravila u odmaralištu Bagremara. Boravak dece, kao i prethodnih godina, podržao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i odobrila Pokrajinska vlada koja je prihvatila zahtev Crvenog krsta Vojvodine. U Letnjoj školi boravili su osnovci iz Žablja i Titela.

U Šapcu je u subotu, 13. jula, održano III kolo Mini kajak lige Srbije, Pionirske lige i lige Olimpijskih nada. Kajak kanu klub “Tarkett” osvojio je najveći broj medalja od početka lige, ukupno 27 od čega 5 zlatnih, 7 srebrnih i 15 bronzanih. U okviru Mini kajak lige Srbije, kajak kanu klub “Tarkett” je posle III kola i dalje na prvom mestu na tabeli, dok je posle sabiranja bodova posle sva tri kola lige takođe na ubedljivo prvom mestu sa 157, 5 bodova razlike. U okviru Pionirske lige kajak kanu klub “Tarkett” našao se na drugom mestu na tabeli sa osvojenih 122 boda. Nakon sabiranja bodova sa sva tri kola lige, Pioniri “Tarkett”-a su trenutno na 3. mestu. Trke kadeta i juniora zajedno spadaju pod Ligu olimpijskih nada, pa su medalje, kao i dobar plasaman ostalih takmičara koji nisu osvojili medalje doveli “Tarkett” na prvo mesto na tabeli ove lige sa 59, 5 bodova. Međutim, kada se saberu bodovi sa sva tri kola lige, kadeti i juniori “Tarkett”-a nalaze se na drugom mestu.  Već 27. jula. u Zabrežju održaće se i IV kolo, ujedno i poslednje kolo u Ligi, nakon čega će se znati konačni pobednik Mini kajak lige, konačni pobednik Pionirske lige, kao i lige Olimpijskih nada.

Zbog visokih temperatura Auto-moto savez Sebije (AMSS) savetuje vozače da češće prave pauze jer vožnja po usijanom asfaltu može dovesti do pregrevanja motora i drugih važnih sklopova na automobilu. Temprature će danas u najtoplijem delu dana iznositi i do 39 stepeni Celzijusovih, a opšta preporuka AMSS je da se prave pauze na svaka dva do tri sata vožnje.

Raspored sahrana za utorak 16. jul na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Groblje u Gajdobri
12:00 – ZORIĆ DUŠAN (1975)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,03 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren promenljiv. Maksimalna temperatura 39 stepeni. Preme prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano i veoma toplo. U toku popodneva uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Vetar slab do umeren severni. Jutarnja temperatura 23, u toku dana do 36 stepeni po Celzijusu.

Both comments and pings are currently closed.