Vesti 17.06.

Ženska osoba stara oko 40 godina pala je ili skočila sa terase zgrade u ulici Braće Ribnikar u Bačkoj Palanci, prenosi RTV. Žena je prebačena u Urgentni cenatar u Novom Sadu, a nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima. Policija je obavila uviđaj, a daljom istragom utvrdiće se detalji tragičnog događaj, prenosi RTV.

Završni ispit u osnovnim školama je pomeren za jedan dan i biće održan u utorak, sredu i četvrtak  18, 19. i 20. juna. Mala matura je pomerena na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji. Objavljivanje rezultata je takođe pomereno, pa će 22. juna biti objavljeni preliminarni, a 25. juna konačni rezultati. Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biće 2. jula.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži bez struje će u u utorak, 18. juna, u periodu od 9 do 13 časova, ostati sledeće ulice u Bačkoj Palanci: Majevička od ugla sa Šafarikovom prema Obrovačkom putu, Salaši na Obrovačkom putu, preduzeće Nopal, Građevinar, Radnik, Bagremara Grand Klub, Čavić, Agro Đilas i Salaš Idila.

Opština Bačka Palanka obaveštava da će se se 21. juna, izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Bačka Palanka. Vreme početka tretmana je u 08:00 časova. Tretman će se vršiti sa zemlje. Lokaliteti tretiranja: Bačka Palanka, Čelarevo, Pivnice, Gajdobra, Silbaš, Despotovo, Parage, Tovariševo, Mladenovo i Obrovac.

Ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i ove nedelje će prikupljati krv na više lokacija širom Vojvodine. Krv će se prikupljati u petak, 21. juna, u Domu kulture u Mladenovu, od 8 do 11 časova.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuje da od 16. juna u saobraćaju na putu mogu učestvovati isključivo laka električna vozila koja imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, kao i da je obavezno da vozači ovih vozila nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu. Kako bi se sačuvala bezbednost dece, pripadnici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

Klub klasične gitare „Akord“ iz Bačke Palanke, ove godine obeležava 21 godinu svog postojanja i rada. Ovaj jubilej biće proslavljen kroz niz događaja, počevši od 20. juna u 20 časova u palanačkoj Mađarskoj kući. Ulaz na koncert je slobodan, a publika će imati priliku da uživa u nastupima brojnih umetnika i izvođača.

Na Evropskom prvenstvu, u subotu 15. juna. nastupila je i Bačkopalančanka Dunja Stanojev, članica KKK „Tarkett“. Ženski olimpijski četverac Srbije u sastavu Milica Novaković, Marija Dostanić, Anastazija Bajuk, Dunja Stanojev osvojio je poslednje, sedmo mesto u A finalu olimpijske discipline K4-500m.

Tokom prethodne nedelje, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginulo je 7, dok je povređeno 346 učesnika u saobraćaju. Uprava saobraćajne policije obaveštava građane da će u periodu od 17. do 23. juna, u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), biti sprovedena međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. U sklopu ove akcije u petak, 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Raspored sahrana za ponedeljak, 17. juna na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Ninković Petra (1939)

13:00 – Anušić Anka (1947)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,06 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana u većem delu zemlje smenjivaće se sunce i oblaci, moguća je kiša, ponegde i pljuskovi. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperatura od 30 do 33 stepena. U Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, biće uslova za slabu kišu, temperatura do 31 stepena. Sutra pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 31 do 34 stepena. Sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano, temperatura do 33 stepena.

Both comments and pings are currently closed.