Vesti 07.11.

Upis u katastar od juče je moguć isključivo digitalnim putem, uz stručnu podršku profesionalnih korisnika – advokata i geodetskih organizacija, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ). Kako se navodi, na taj način RGZ obezbeđuje efikasan upis u katastar, uz proveru ispravnosti dokumenata od strane profesionalnih korisnika, bez odlaska u katastarske službe. Naglašava se da je glavna prednost ovakvog načina upisa za građane ušteda vremena, kao i rešavanje svih nedoumica u vezi sa procesom upisa i ostvarivanja svojih prava zahvaljujući stručnim savetima profesionalnih korisnika. Uz to, kako se dodaje, građani će moći da pristupe predmetu i sa bilo koje lokacije bez obzira na vremenske ili geografske odrednice.

Komisija za dodelu stipendija učenicima i studentima, donela je odluku o dodeli stipendija za školsku 2023/2024. godinu. Na osnovu rang liste, Komisija za dodelu stipendija učenicima i studentima dodelila je ukupno 60 stipendija, po 15 za svaki razred srednje škole. Učesnici konkursa imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana objavljivanja odluke na zvaničnom sajtu Opštine Bačka Palanka. Rang lista učenika koji su u školskoj 2023/2024 godini dobili stipendiju, može da se pogleda na sajtu opštine. 

Kulturno-umetničko društvo “Blagoje Parović” iz Gajdobre priključilo se akciji pomoći Luki Ćulibrku za njegovu operaciju oka. KUD organizuje humanitarni bazar, u subotu, 11. novembra, ispred Doma kulture od 12:00 do 14:00 časova.

U Gradskom bioskopu, sutra, 8. novembra, u 20.00 časova, biće odigrana pozorišna predstava “Upoznaj mog tatu”. Ova predstava je napeta i dinamična komedija zabune koja se bavi mehanizmom opsesivnog laganja. Uloge tumače: Tijana Pečenčić, Katarina Gojković, Srđan Karanović i Andrija Daničić. Cena ulaznice je 1.000 dinara, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji svakog radnog dana na blagajni bioskopa od 17.00 do 21.00 čas.

Narodna biblioteka “Veljko Petrović” organizuje promociju knjige Nikolausa Hepa “Priče iz prošlog veka”, u četvrtak 09. novembra od 18 časova. O knjizi govore prof. dr Svetozar Boškov, mr Vladimir Balj i dr Predrag M. Vajagić – priređivač prevoda knjige.

U Gradskom bioskopu 9. 10. i 12. novembra od 18.00 časova, biće prikazan animirani film „KANTERVILSKI DUH“ sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice je 300 dinara a moći će se kupiti na dan prikazivanja od 17.00 časova na blagajni bioskopa. U bioskopu, 17. novembra u 16.00 časova, biće prikazan animirani film „TROLOVI-BEND NA OKUPU“ sinhronizovan na srpski jezik. Takođe, 17. novembra od 18.00 i 20.30 časova biće prikazan film „ČUVARI FORMULE“. Cena ulaznice za ove projekcije je 350 dinara.

Za vikend su odigrane fudbalske utakmice 13. kola Područne lige “Sombor”. Ekipa Borca 46 iz Obrovca pobedila je na svom terenu ekipu Budućnost iz Mladenova, rezultatom 1:0, ČSK Pivara iz Čelareva kod kuće je savladala ekipu Crvenke rezultatom 4:1, Soko iz Nove Gajdobre u gostima je izgubio od ekipe Kule rezultatom 2:1, dok je ekipa Krila Krajne iz Bačke Palanke u gostima igrala nerešeno sa ekipom Budućnosti iz Paraga rezultatom 1:1.

Generacija KK „Feniks“ 2010.-11. godište igrala je u Somboru protiv ekipe KK „Joker“. Dobrom igrom Feniks kontroliše utakmicu i rezultat pa pobeđuju rezultatom 48:59. Generacija 2012.-13. godište je takođe igrala u Somboru protiv ekipe KK „Sombor“. Domaćini su boljom igrom odneli pobedu, konačan rezultat 44:40. Igrali su i najmlađi 2014.-15. godište, oni su ugostili ekipu iz Veternika. Za obe ekipe je to bila prva utakmica i deca su se dobro snalazila na košarkaškom terenu. Na kraju, igrači Feniksa pokazali su malo bolju igru i pobedili su rezultatom 36:23.

Raspored sahrana za utorak, 07. novembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00Rodić Nikola (1955)

13:00Prodanović Milivoj (1943)

14:00Mirković Ratko (1942)

Groblje u Čelarevu

13:00Kovačević Jovan (1935)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,18 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju. Vetar slab i umeren, južnih smerova. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22 stepena. Do kraja dana u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno vreme, moguća je kiša, temperatura do 19 stepeni. Sutra pretežno oblačno i hladnije vreme, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na jugu Srbije biti obilniji. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, temperatura do 13 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.