Vesti 06.11.

Nevreme koje je juče oko podneva pogodilo Pivnice nanelo je velike štete. Olujni vetar nosio je krovove sa kuća, pokidao je žice na elektrovodovima. Brzom intervencijom obezbeđena su sva mesta gde leže pokidani kablovi. Otklananjaju se posledice nevremena. Zbog nestabilne elektroenergetske situacije otežano je vodosnabdevanje građana, pa je cisterna sa pijaćom vodom postavljena u centru sela ispred Mesne zajednice. Iz mesne zajednice pozivaju meštane Pivnica da ukoliko imaju bilo kakav problem u vezi otklanjanja štete nastale u nevremenu isti prijave na broj telefona 021 / 756 588.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za obuku 300 novih vatrogasaca za potrebe skoro svih stanica u Srbiji. Prema konkursu, Bačka Palanka će dobiti dvoje novih vatrogasaca. Osobe koje žele da se prijave na konkurs treba da budu državljani Srbije, da imaju završenu srednju školu, da imaju dozvolu “C” kategorije, da najmanje godinu dana žive na teritoriji za koju je raspisan konkurs, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina, da ne poseduju bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u i da ispune posebne zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti. Prijava uz potrebnu dokumentaciju se šalje do 10. novembra Nacionalnom trening centru za vanredne situacije u Zemunu.

Dom zdravlja “Dr Mladen Stojanović”, na dan državnog praznika, Dana primirja, u subotu 11. novembra, organizuje dežurstvo u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslih od 7 do 17 časova. U odeljenju za zdravstvenu zaštitu dece organizuje se dežurstvo od 8 do 13 časova. Centralna apoteka u Bačkoj Palanci kao i Kovid ambulanta, radiće od 8 do 13 časova. Služba za dijalizu i hitne medicinske pomoći radiće po redovnom rasporedu.   

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom ove nedelje dežuraće u različitim mestima po pokrajini i prikupljati krv. Krv će se prikupljati sutra, 07. novembra, u Čelarevu od 8 do 10 časova i u Silbašu od 10:30 do 12 časova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 6. do 12. novembra ove godine akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

U organizaciji književnog kluba Dis i Narodne biblioteke Veljko Petrović u utorak 7. novembra sa početkom u 18.00 časova u biblioteci biće održana promocija nove knjige priča “Putem ljubavi”, autorke Željane Bocke.

Za vikend su odigrane fudbalske utakmice 13. kola Srpske liga “Vojvodina”. Ekipa OFK Bačke je kod kuće igrala bez golova protiv ekipe Podunavca iz Belegiša. Nakon 13. kola ekipa Bačke je i dalje na poslednjem mestu na tabeli sa osvojenih 10 bodova.

Raspored sahrana za ponedeljak, 06. novembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00Turi Josip (1938)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,17 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 23 stepena. U Bačkoj Palanci do kraja dana promenljivo oblačno vreme, temperatura do 19 stepeni. Sutra oblačno vreme sa kišom i pljuskovima koje će tokom jutra i pre podneva zahvatiti jugozapadne i zapadne krajeve do kraja dana će se proširiti i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 12 stepeni, najviša dnevna od 17 do 21 stepen. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, posle podne moguća je kiša, temperatura do 19 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.